Selasa, 18 Mei 2010

Bermulanya kepimpinan baru PKPMI-CA sesi 2010/2011


Muktamar Sanawi PKPMI-CA kali ke-20 telah selamat dijalankan pada 16 Mei 2010 bertepatan dengan tarikh Hari Guru. Alhamdulillah muktamar berjalan dengan lancar. Hampir separuh dari Mahasiswa Malaysia hadir untuk sama-sama bermuhasabah akan kebaikan dan kelemahan yang berlaku sepanjang kepimpinan periode 2009/2010. Walau bagaimanapun kepimpinan yang lalu harus dibangga kerana telah berjaya membawa Persatuan kearah matlamat yang ingin dicapai dan berjaya melaksanakan dengan baik. Tahniah diucapkan kepada kepimpinan yang lalu. Jasa dan pengorbanan yang telah kalian curahkan amat bermakna dan bererti buat kami mahasiswa-mahasiswa malaysia yang berada di Aceh ini.

Alhamdulillah dalam masa yang sama, selepas muktamar sanawi selesai dan saf pimpinan sesi 2009/2011 telah dibubarkan, maka pada waktu yang sama juga sesi perlantikan saf kepimpinan PKPMI-CA bagi periode 2010/2011 telah berjaya dilaksanakan. Perlantikan pimpinan yang baru ini adalah hasil dari pilihanraya yang telah dilakukan oleh Suruhanjaya Pilihanraya PKPMI-CA (SPP). Pilihanraya yang diadakan ini adalah bertujuan untuk melantik Majlis tertinggi (MT) PKPMI-CA untuk periode 2010/2011. Diharapkan pimpinan persatuan yang baru dapat melaksanakan tanggungjawab dan amanah dengan baik dalam rangka membawa dan menjadikan PKPMI-CA sebagai sebuah persatuan yang berskala Internasional.

Berikut adalah merupakan hasil dari putusan pilihanraya tersebut.

1- Yang Di Pertua (YDP)
Nama: Mohd Zulkarnain bin Aman Razali
Fakultas: Syariah
Jurusan: Ahwal Syakhsiyah

2- Timbalan Yang Di Pertua (TYDP)
Nama: Muhamad Hafiz Bin Fathil
Fakultas: Syariah
Jurusan: Ahwal Syakhsiyah

3- Pengerusi Helwani
Nama: Ummu Najah Bt Abdul Shukor
Fakultas: Usuluddin
Jurusan: Tafsir Hadis

4- Timbalan Pengerusi Helwani
Nama: Noralifah Binti Abu Naim
Fakultas: Syariah
Jurusan: Ahwal Syakhsiyah

5- Setiausaha Agung
Nama: Mohd Shahrul Hazlan Bin Abd Aziz
Fakultas: Syariah
Jurusan Ahwal Syakhsiyah

6- Timbalan Setiausaha Agung
Nama: Siti Syuhada Bt Ab. Rahim
Fakultas: Usuluddin
Jurusan: Tafsir Hadis

7- Bendahari Agung
Nama: Muhammad Azree Bin Abdullah
Fakultas: Syariah
Jurusan: Ahwal Syakhsiyah

8- Timbalan Bendahari Agung
Nama: Husna Bt Zakaria
Fakultas: Usuluddin
Jurusan: Tafsir Hadis*Gambar-gambar yang lain boleh dilihat di FB persatuan didalam album yang bersangkutan. terima kasih.

Tidak ada komentar: