Senin, 02 Agustus 2010

Ahlan Ya RamadhanRamadhan telah menghampiri kita. Marilah sama-sama kita mengucapkan puji dan syukur diatas kurniaan Allah ini. Berdoalah kepada Allah semoga kita dapat berjumpa dengan bulan yang mulia ini dengan doa sebagai berikut:

“ Ya Allah, berkatilah kami dalam bulan Rejabdan bulan Sya’ban,

dan sampaikanlah kami ke dalam bulan Ramadhan”

Semoga ramadhan kali ini membawa seribu rahmat, keampunan dan dapat membebaskan diri kita dari api neraka. Rebutlah pahala dan ganjaran yang diberikan oleh Allah disepanjang bulan ramadhan baik pada pengawalnnya, pertengahannya maupun pada pengakhirannya sehingga kita dapat mencapai dan memperolehi AWARDS yang paling besar dari-Nya.

Gunakanlah kesempatan pada ramadhan yang akan datang ini dengan sebaiknya dan jadikan ramadhan yang akan kita tempuhi ini ramadhan yang terbaik dari ramadhan-ramadhan yang lepas.

Ajal datang tidak kita masa dan waktu malah maut tidak mungkin akan member signal kepada kita. Kita mungkin tidak akan dapat bertemu lagi dengan bulan ramadhan tahun 1432H malahan mungkin juga kita tidak akan bertemu dengan ramadhan 1431H yang akan tiba ini.

BERDOALAH….

Salam Ramadhan Karim, moga amal sentiasa bertambah. Siiru ‘ala barakatillah…

Tidak ada komentar: